Missie

Visie

ISN Ulu Moskee Leeuwarden heeft zowel een visie ten aanzien van maatschappelijke kwesties als educatieve zaken en onderwerpen betreffende de religie.

Hoewel het aanbieden van erediensten een belangrijk deel is van de activiteiten, reikt onze rol veel verder. Immers, de moskee is niet alleen een plek om gezamenlijk het gebed te doen maar vooral ook een educatieve, sociale en culturele epicentrum. Het wordt zowel gebruikt als ontmoetingsplaats, lesruimte en als plaats waar alle welzijnszaken van de samenleving besproken worden.

Doelstelling

Onze doelstelling is om een ideale maatschappelijke rol te vervullen en een breed en gemengd publiek uit Leeuwarden en omstreken te benaderen. Tevens streven wij ernaar om problemen tussen individuen en bevolkingsgroepen te overbruggen om zo een bijdrage te leveren aan een samenleving wat in harmonie kan leven.

Onderlinge saamhorigheid en wederzijds respect tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies staan bij ons hoog in het vaandel. Om dit te bereiken leveren we een actieve bijdrage aan maatschappelijk georiënteerde zaken. Daarnaast streven wij ernaar om bepaalde maatschappelijke problemen te voorkomen, door een preventieve houding in te nemen.

De moskee is een geliefde plaats en vormt een belangrijk deel in het leven van een moslim. Het is het centrum van het Islamitisch gemeenschapsleven. Het verrichten van het gezamenlijk gebed in een moskee is één van de belangrijkste verplichtingen van een moslim. Het gezamenlijk gebed heeft vele spirituele en sociale voordelen. De moskee heeft een sociaal, open en maatschappelijk karakter. De deuren van de moskee staan voor iedereen open.